המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את הקמח, הסוכר והמלח בקערה, מערבבים ומוסיפים שתיים מהביצים.
טורפים את התערובת עד לקבלת בלילה אחידה. במידה ויש גושים, מוסיפים את הביצה השלישית.
שמים את החלב והשמנת בסיר ומחממים עד שהם נעימים למגע.
יוצקים כשליש מהנוזלים החמים לבלילה שבקערה וטורפים עד שהגושים נעלמים.
מוסיפים את שאר הנוזלים וטורפים היטב.
מסננים את הבלילה דרך מסננת דקה, לבלילה חלקה לגמרי.
מברישים מחבת קטנה (רצוי טפלון) בחמאה (אפשר להמיר במרגרינה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומחממים על להבה בינונית.
יוצקים למחבת כשלושת-רבעי מצקת מהבלילה ומטים כך שהבלילה תכסה את התחתית לגמרי.
מטגנים כדקה, עד שהקרפ מתייצב ושוליו נפרדים מהמחבת, והופכים בזהירות.
מטגנים כ-10 שניות נוספות, עד שהתחתית מתייבשת.
ממשיכים להפוך כל עשר שניות עד תום הבלילה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0