המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקמחים קלות את נתחי הבשר בקמח מצות.
מחממים מעט משמן הזיית בסיר גדול בעל תחתית עבה, ומטגנים את פרוסות הבשר עד הזהבה משני הצדדים.
מוציאים מהסיר, יוצקים פנימה עוד שמן, מוסיפים את העגבניות, הבצל, הסלרי והגזר. מטגנים כמה דקות, עד הזהבה.
מחזירים את הבשר לסיר ויוצקים פנימה את ציר הבקר,היין והעגבניות המרוסקות. מוסיפים את הטימין ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, טועמים ומתבלים במלח, פלפל ובאגוז מוסקט.
ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשעתיים (לחלופין אפשר לחמם את התנור מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ולאפות שעתיים בסיר מכוסה). המנה מוכנה כשהבשר רך מאוד.
אפשר להוציא את הירקות והבשר מהסיר ולהמשיך לבשל את הרוטב בסיר מעל להבה בינונית, עד שהוא מצטמצם קצת.
מגישים פרוסת בשר בצלחת, ועליה את הירקות. יוצקים מלמעלה את הרוטב ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0