מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
שלב 2
0 דקות
מניחים בקערה גדולה שמתאימה למיקרוגל את החמאה, שוקולד, קפה נמס והחלב ומחממים כ-30 שניות. מוציאים, מערבבים וממיסים שוב כ-30 שניות.
שלב 3
0 דקות
מערבבים ובודקים אם התקבלה תערובת אחידה וחלקה, אם לא, ממיסים שוב ומערבבים. מצננים קצת ומעבירים לקערת המיקסר.
שלב 4
0 דקות
מתחילים להקציף את קרם השוקולד ומוסיפים לו את הביצים, תוך כדי הקצפה. מקציפים עד שהן נטמעות בקרם, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף.
שלב 5
0 דקות
מוסיפים את השמנת החמוצה ומקציפים עוד קצת, עד שמתקבל קרם אחיד. מסירים את הקערה מהמיקסר.
שלב 6
0 דקות
בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח ואת הקקאו. מוסיפים לקרם השוקולד ומערבבים ידנית בכמה תנועות אחידות, עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית.
שלב 7
90 דקות
אופים כ-90 דקות או עד שהעוגה יציבה, לפעמים נוצר בה בקע, וקיסם שנועצים במרכזה יוצא כשעליו מעט פירורים. מוציאים ומצננים קצת. מחלצים מהתבנית.
שלב 8
0 דקות
מניחים על פני העוגה צלחת הגשה גדולה והופכים בזהירות. מקלפים את נייר האפייה.
שלב 9
0 דקות
אפשרות לציפוי: בעזרת קולפן ירקות או מגררת, מגררים מעל העוגה טבלת שוקולד, כך שיתקבלו עליה תלתלי שוקולד קטנים - אם מגררים כשהעוגה עדיין חמימה, הם נמסים קלות. שומרים עד יום בטמפרטורת החדר או 3 ימים, מכוסה, במקרר.
שלב 1
מתוך
9
מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
שלב 2
מתוך
9
מניחים בקערה גדולה שמתאימה למיקרוגל את החמאה, שוקולד, קפה נמס והחלב ומחממים כ-30 שניות. מוציאים, מערבבים וממיסים שוב כ-30 שניות.
שלב 3
מתוך
9
מערבבים ובודקים אם התקבלה תערובת אחידה וחלקה, אם לא, ממיסים שוב ומערבבים. מצננים קצת ומעבירים לקערת המיקסר.
שלב 4
מתוך
9
מתחילים להקציף את קרם השוקולד ומוסיפים לו את הביצים, תוך כדי הקצפה. מקציפים עד שהן נטמעות בקרם, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף.
שלב 5
מתוך
9
מוסיפים את השמנת החמוצה ומקציפים עוד קצת, עד שמתקבל קרם אחיד. מסירים את הקערה מהמיקסר.
שלב 6
מתוך
9
בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח ואת הקקאו. מוסיפים לקרם השוקולד ומערבבים ידנית בכמה תנועות אחידות, עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית.
שלב 7
מתוך
9
אופים כ-90 דקות או עד שהעוגה יציבה, לפעמים נוצר בה בקע, וקיסם שנועצים במרכזה יוצא כשעליו מעט פירורים. מוציאים ומצננים קצת. מחלצים מהתבנית.
שלב 8
מתוך
9
מניחים על פני העוגה צלחת הגשה גדולה והופכים בזהירות. מקלפים את נייר האפייה.
שלב 9
מתוך
9
אפשרות לציפוי: בעזרת קולפן ירקות או מגררת, מגררים מעל העוגה טבלת שוקולד, כך שיתקבלו עליה תלתלי שוקולד קטנים - אם מגררים כשהעוגה עדיין חמימה, הם נמסים קלות. שומרים עד יום בטמפרטורת החדר או 3 ימים, מכוסה, במקרר.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0