המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קולפים את קליפות הלימונים בקולפן של תפוחי האדמה, ומורידים רק את השכבה הצהובה העליונה. חשוב מאד שהלימונים יהיו צהובים וקליפתם דקה, ממש לא כדאי לנסות את המתכון עם הלימונים הירוקים והקשים שנמצאים עכשיו בשוק.
בסכין חדה פורסים את הלימונים הקלופים לפרוסות הכי דקיקות שאפשר. תוך כדי החיתוך, נפטרים מכל הגרעינים.
מניחים את פרוסות הלימונים הדקיקות בקערה רחבה, ובוזקים מעליהן את הסוכר.
מכסים את הקערה, ומשהים על השיש למשך 24 שעות. לא נוגעים, לא מערבבים, לא מכניסים למקרר - פשוט מניחים באיזו פינה למשך 24 שעות.
להכנת הבצק: מערבבים את הקמח והמלח בקערה , מוסיפים בהדרגה את החמאה כשהיא חתוכה לקוביות - החמאה אמורה להיות קרה מאד, מפוררים בידיים ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים כף חלב קר, וממשיכים לעבד תוך הוספת החלב כף אחרי כף, עד שמקבלים בצק חלק וללא גושים, שאינו נדבק לידיים. יתכן ולא יהיה צריך להוסיף את הכף השישית של החלב. צריך להשתדל לא לעבד את הבצק יותר מדי, זה סוג של בצק פריך שדורש עיבוד מינימלי.
מחלקים את הבצק לשני כדורים, אחד קצת יותר גדול מהשני. עוטפים כל כדור בצק בניילון, ומכניסים למנוחה של שעה במקרר.
בינתיים מכינים את המלית: בקערה מקציפים את שלושת הביצים עד שמתקבלת בלילה תפוחה ובהירה, מוסיפים לביצים את תערובת הלימונים והסוכר ומערבבים היטב, מניחים בצד.
מוציאים מהמקרר את הכדור הגדול יותר מבין השניים.
מרדדים אותו על משטח מקומח לעיגול גדול
מניחים את תבנית הפאי הפוכה על עיגול הבצק, כדי שתשמש לנו למידה, ובעזרת גלגלת, או סכין, חותכים עיגול יפה, אבל לא במידה של התבנית עצמה, אלא בתוספת שוליים של כ 4-5 ס"מ נוספים, בכל ההיקף.
מניחים את עיגול הבצק בתוך תבנית הפאי, ומניחים לשוליים שלו להשתלשל מעבר לדפנות התבנית
דוקרים במזלג כמה פעמים את תחתית הבצק.
נותנים ערבוב נוסף לתערובת הביצים והלימונים, ושופכים אותה לתוך התבנית, משטחים יפה.
מרדדים את כדור הבצק השני לעיגול בקוטר של תבנית הפאי. בעזרת אצבעון, או איזשהו גליל בקוטר של מטבע 5 א"ג, עושים חור במרכז עיגול הבצק, זה ישמש לנו ארובה להוצאת כל האדים מבטן הפאי
מניחים את עיגול הבצק כמכסה על מלית הביצים והלימון.
טורפים ביצה ומוסיפים לה כפית אחת של מים. בעזרת מברשת מושחים את כל שולי הבצק המשתלשלים מהתבנית. מקפלים את השוליים כלפי פנים, אל מעל למשטח הבצק העליון.
צובטים ביד בצורה מעגלית את החיבור בין שתי השכבות, יפה לעשות את זה בצורה של קפלים כאלה ששוכבים אחד על השני - זה יתן קישוט מעניין לפאי. אם קשה לכם - אז הסתפקו בצביטה קלה וסגירת הבצק על המלית בצורה הרמטית, למעט החור הקטן שיצרנו במרכז.
את יתרת הביצה הטרופה במים מורחים על כל פני המשטח העליון של הפאי.
זורים מלמעלה כף אחת של סוכר לקישוט.
מחממים את התנור ל - 220 מעלות, מכניסים את הפאי לתנור, קרוב יותר לחלקו התחתון. אופים בחום הזה 15 דקות.
מנמיכים ל - 180 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ - 20 דקות, עד שהפאי מזהיב ונראה עשוי.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לפני שחותכים ואוכלים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0