המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מסירים את רגלי הפטריות.
מושחים את הפטריות בשמן זית ומסדרים אותן בתבנית אפייה, כך שהכיפה תופנה כלפי מטה.
מכניסים את התבנית עם הפטריות לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, וקולים אותן למשך 10 דקות, עד שהן משנות את צבען. מוציאים ומצננים.
מנקבים את החציל עם מזלג בכמה נקודות לאורכו. עוטפים את החציל ברדיד אלומיניום.
מניחים אותו בתבנית אפייה, ומכניסים לתנור אפייה שחומם לטמפרטורה של 230 מעלות, למשך כ-40 דקות, או עד שהחציל נראה רך מאוד מבפנים ושרוף קצת מבחוץ. מניחים להתקרר.
מקלפים את החציל שהתקרר, וגורפים את ה"בשר" הרך של החציל מהקליפה הישר לכלי.
מחממים במחבת את שומן האווז, ומטגנים בו את הבצל עד הזהבה קלה.
מוסיפים למחבת את הכבדים, ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
יוצקים על הכבדים את הדבש. מטגנים במשך כ-3 דקות מכל צד. יש לשים לב לא לייבש את הכבדים.
טוחנים במעבד מזון את הכבדים עם הבצל, החציל והביצים הקשות. טועמים ומשפרים תיבול.
ממלאים את הפטריות בממרח הכבד, ומגישים.
לקישוט, מפזרים מעל שקדים פרוסים וקלויים.
יש להגיש קר. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0