המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים 2 כוסות של שוקו כמו שילדים אוהבים, עם חצי חלב, חצי מים. כשזה חם, שופכים על המצות, ומשרים למשך כעשר דקות.
בינתיים ממיסים בסיר את החלבה, שוקולד וחמאה, עד שהכל נמס ואין גושים. מניחים להצטנן לגמרי!
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת חזקה מאד. מקפלים אותה בעדינות לתוך בלילת השוקולד והחלבה, אבל רק כשהיא כבר ממש קרה.
מנערים את המצות מעודפי הנוזל, בזהירות שלא תשברנה ותקרענה. מניחים שכבה אחת בתבנית, עורמים שליש מהקרם על המצות. מכסים בשכבת מצות נוספת, ועליה שכבת שוקולד נוספת. מכסים בשכבה שלישית של מצות ספוגות בשוקו, ועליה שכבה אחרונה של הקרם. מתקבלת עוגה עם 3 שכבות מצה ושלוש שכבות קרם.
אם יש לכם עוד קצת חלבה בבית, ניתן לגרד מלמעלה בפומפיה עם חורים גסים, פתיתי חלבה לקישוט.
מצפים בניילון נצמד ודוחפים לפריזר אחרי שזה נקרש טוב טוב, מוציאים מההקפאה וחותכים למרובעים. זה נחתך הכי קל כשזה קפוא, ואז אפשר לשמור במקרר, אם זה לשימוש מיידי, או להחזיר להקפאה לשימוש עתידי.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1