מבשלים את הבטטות בסיר עם מים רותחים 5 דקות (אין צורך שתהיינה מבושלות לגמרי). מסננים את הבטטות ושוטפים אותן במים קרים, גם כדי לעצור את תהליך הבישול וגם כדי להקל על המשך העבודה.
שלב 2
0 דקות
חוצים את הבטטות בעדינות לאורך. מרוקנים את פנים הבטטות בכפית חדה (אפשר בכפית לכדורי אבטיח) ויוצרים "סירות" עם שקע למילוי. מבשלים את תוכן הבטטות במים רותחים 2-3 דק' נוספות. מסננים ומעבירים למעבד מזון עם סכין המתכת.
שלב 3
0 דקות
מוסיפים למעבד המזון את כל חומרי המלית האחרים, ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את התבלינים, את הביצה ופירורי לחם רק עד שהמלית נעשית יציבה יותר ונוחה למילוי.
שלב 4
40 דקות
מברישים את החלק החיצוני של ה"סירות" בשמן זית ומניחים אותן בתבנית שטוחה. ממלאים את הסירות במלית ומפזרים מעט גבינת פרמזן מגוררת מעל. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור מחומם מראש לחום של 190 מעלות, 30-40 דקות, עד שהבטטות רכות (בודקים במזלג).
שלב 5
10 דקות
מורידים את כיסוי האלומיניום וממשיכים לאפות עוד כ-10 דקות, עד שהגבינה נמסה מעל והמלית מתחילה להשחים.
שלב 6
0 דקות
מגישים בצלחות אישיות. מוסיפים 1 כפית שמנת חמוצה על כל "סירה" ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה מעל.
שלב 1
מתוך
6
מבשלים את הבטטות בסיר עם מים רותחים 5 דקות (אין צורך שתהיינה מבושלות לגמרי). מסננים את הבטטות ושוטפים אותן במים קרים, גם כדי לעצור את תהליך הבישול וגם כדי להקל על המשך העבודה.
שלב 2
מתוך
6
חוצים את הבטטות בעדינות לאורך. מרוקנים את פנים הבטטות בכפית חדה (אפשר בכפית לכדורי אבטיח) ויוצרים "סירות" עם שקע למילוי. מבשלים את תוכן הבטטות במים רותחים 2-3 דק' נוספות. מסננים ומעבירים למעבד מזון עם סכין המתכת.
שלב 3
מתוך
6
מוסיפים למעבד המזון את כל חומרי המלית האחרים, ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את התבלינים, את הביצה ופירורי לחם רק עד שהמלית נעשית יציבה יותר ונוחה למילוי.
שלב 4
מתוך
6
מברישים את החלק החיצוני של ה"סירות" בשמן זית ומניחים אותן בתבנית שטוחה. ממלאים את הסירות במלית ומפזרים מעט גבינת פרמזן מגוררת מעל. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור מחומם מראש לחום של 190 מעלות, 30-40 דקות, עד שהבטטות רכות (בודקים במזלג).
שלב 5
מתוך
6
מורידים את כיסוי האלומיניום וממשיכים לאפות עוד כ-10 דקות, עד שהגבינה נמסה מעל והמלית מתחילה להשחים.
שלב 6
מתוך
6
מגישים בצלחות אישיות. מוסיפים 1 כפית שמנת חמוצה על כל "סירה" ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה מעל.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0