המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חותכים את הקישוא, הגזר והכרוב לפסים.
מחממים במחבת כף שמן זית ומוסיפים את שיני השום הכתושות.
מוסיפים את הגזר ומטגנים דקה.
מוסיפים את הכרוב ואת הקישואים.
מוסיפים שמן שומשום ורוטב הבסיס של אסם.
מערבבים ומכסים ל-5-8 דק', עד שכל הירקות מתרככים. מצננים.
הכנת העלים הממולאים: מניחים כל דף אורז בקערה גדולה יותר מגודל הדף עם מים חמימים עד שהם מתרככים וזה יקרה מהר מאוד, בסביבות 15-20 שניות לכל דף, עד שהדף כולו רטוב ונהיה שקוף.
פורסים את דף האורז על משטח עץ, או מגבת - לא על השיש (העיקר שלא יידבק למשטח כי אז יהיה קשה לעבוד איתו).
שמים כף מהירקות המוקפצים בשליש התחתון של הדף ומתחילים בגלגולים: מקפלים תחילה את החלק התחתון למרכז הדף. מקפלים את הדף משני הצדדים למרכז. ממשיכים לגלגל את דף האורז עד סופו.
מכינים מטבל אסייתי טעים: מערבבים יחד סויה, סילאן, רוטב צ'ילי, ג'ינג'ר מגורד ועירית קצוצה (או כל מטבל אחר שאוהבים), ומגישים לצד דפי האורז.
טיפ 1: ניתן למלא בכל מילוי של ירקות מוקפצים שאוהבים.
טיפ 2: לגלגל על משטח נוח, פלטת עץ או מגבת נקייה. לא על השיש, או על מקום שבו יהיה לכם קשה להרים את הדף, משום שהדף מאוד דק וחלקלק.
טיפ 3: בשביל הרושם והטעם פיזרתי מעט גרגירי שומשום על הדף לפני הגלגול - ממליצה מאוד.
דף אורז אחד מכיל פחות מ-30 קלוריות - מה שאומר שלא רק שמדובר פה במתכון ללא גלוטן אבל גם דיאטטי במיוחד! בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 2