המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור לחום בינוני - 180 מעלות
מקלפים את הבטטות ושוטפים היטב במים. חותכים לחתיכות ארוכות בעובי של חצי ס"מ.
על אש גבוהה מניחים מחבת גריל ברזל לאחר מריחה קלה במעט שמן זית (שכבה דקה ככל האפשר) ומתחילים לקלות את חתיכות הבטטה כשלוש דקות מכל צד או עד שמופיעים פסים שחורים.
בסיום התהליך מניחים את החתיכות בצלחת שיתקררו מעט.
בינתיים מכינים את הרוטב. לתוך ספל עמיד חום מכניסים: שמן זית, שום כתוש, חמאה, דבש ומעט מלח. מחממים במיקרוגל בעצמה הגבוהה ביותר כדקה. מערבבים היטב עם כפית ליצירת תערובת אחידה.
חוזרים לבטטות: מניחים אותן אחת ליד השניה בתבנית אפיה, כשבתחתית התבנית נייר אפייה. מזלפים מהרוטב על כל חתיכת בטטה עד לגמר כל הרוטב.
מעל הבטטות המלאות ברוטב מניחים כחצי כוס גבעולי קורנית (טימין טרי).
בשלב זה מעבירים את התנור למצב גריל ומגביהים את הטמפרטורה ל- 250 מעלות.
אופים במגש העליון בתנור (גריל) כ- 10 דקות.
מרימים כל חתיכת בטטה בעזרת מזלג או שניים, כדי לנקז את הרוטב העודף ומסדרים את הבטטות בצלחת הגשה.
מניחים על הבטטות מעט גבעולי קורנית ונותנים להן להתקרר בטמפרטורת החדר לשעה קלה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0