המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות. לחץ כאן
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בחר מרשימת המרכיבים
מקלפים את הדלעת, גזרים ובטטות וחותכים לקוביות גדולות.
מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים את שיני השום וראש הסלרי וממשיכים לערבב כדקה.
מוסיפים את קוביות הירקות ומקפיצים עוד חמש דקות, על מנת לקבל מעט השחמה.
מוסיפים שני גבעולי טימין, יין, וציר עוף עד לכיסוי של הירקות אך לא מעבר לכך, על מנת שהמרק לא יהיה דליל מדי.
מביאים לרתיחה, מורידים את האש ומבשלים עוד כ-40 דקות, עד שהירקות רכים.
מורידים את הסיר מהאש, שולים החוצה את גבעולי הטימין, וטוחנים עם בלנדר ידני, עד ליצירת מרקם סמיך.
מחזירים את הסיר לאש בינונית, מוסיפים שמנת מתוקה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם.
מבשלים תוך ערבוב מתמיד עוד כשלוש דקות, מוציאים ומוזגים לקערות הגשה. מעטרים עם עלי טימין, אגוז מוסקט וזילוף שמן זית. בתאבון.
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הצג מתכונים נוספים
הערות 0