המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בוררים את הפולים ושוטפים היטב.
שמים בסיר עם 6 כוסות מים ומוסיפים את השום, התבלינים והשמן.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית, עד שהפולים המתרככים.
מעבירים את המרק למעבד מזון (או בעזרת מוט ערבול) וטוחנים את המרק עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
מתקנים טעמים במידת הצורך. מגישים בצלחת עמוקה, במרכזה נוסיף כפית של עריסה חריפה.
להכנת הפיתות - מכניסים לקערה את הקמח והסוכר, ומערבבים היטב.
מוסיפים את השמן ומערבבים
מוסיפים את המים לאט ובהדרגה ולשים במרץ את העיסה. הבצק עשוי להיות דביק בתחילה אך אל דאגה, הוא יסתדר תוך כדי לישה.
מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח ולתפוח כ-45 דקות.
בתום 45 דקות לשים את הבצק בשנית, מורחים שמן זית ונותנים לבצק לנוח שוב, עד שהוא תופח.
מחלקים את הבצק ל-25 כדורים.
מרדדים כל כדור לפיתה.
מורחים מעט שמן על בסיס מחבת טפלון ומדליקים אש בינונית.
מניחים את הפיתה במרכז המחבת ומכסים במכסה.
כשהפיתה מתנפחת ומשחימה מלמטה, הופכים אותה לצד השני. מוציאים ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0