המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
המלית: מזהיבים את הבצל בסיר עד להשחמה. מוסיפים את הבשר והתבלינים היבשים, מערבבים תוך כדי בחישה, מוסיפים את הצימוקים והמשמשים, המים הרותחים והאורז ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
מכבים את האש ומשאירים עוד כ-10 דק' מכוסה.
שוק טלה: מערבבים את התבלינים יחד עם שמן הזית ומורחים את השוק מכל הכיוונים. מכניסים לתוך השוק את המלית, קושרים ותופרים את הפתח.
מכניסים את השוק לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 240 מעלות למשך 20 דקות, כשאחרי עשר הופכים צד.
מורידים את החום ל-130 מעלות, מכסים את כל המגש ב-2-3 ניירות כסף ואופים כ-3 שעות (180 דקות).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0