קליית האגוזים: לקלות את האגוזים בחום 180 מעלות כ-10 דקות בלבד, עד להזהבה.
שלב 2
0 דקות
הכנת הפרלין: לשמן נייר אפיה בשמן להניח בצד. במחבת, רצוי טפלון, לשים את הסוכר וכף מים להמיס עד לקבלת קרמל זהוב. זה נעשה בשלבים, בהתחלה מתקבלים גבישי סוכר ואז לאט לאט הסוכר נמס ומתקבל הקרמל, (צריך להשגיח כי זה נשרף מהר), להסיר מהאש (זהירות רותח) ולהכניס את האגוזים למחבת.
שלב 3
0 דקות
לשפוך את האגוזים על נייר האפייה המשומן ולקרר. לאחר כשעה יש לשבור גס את הפרלינים שנוצרו ולטחון גס במגימיקס, מתקבלת תערובת זהובה של אגוזים מסוכרים.
שלב 4
0 דקות
אופן הכנה הבסיס: לערבב הכל עם מזלג עד שנוצרים פירורים בלבד, לשטח 2/3 מהבצק על תבנית 26 עגולה מרופדת בנייר אפייה (לא חובה). את ה-1/3 הנותר לשטח כמו פיתה (לא דק) על תבנית קטנה.
שלב 5
0 דקות
לאפות ביחד בחום בינוני עד שמזהיב, להוציא מהתנור ולקרר.
שלב 6
0 דקות
אופן הכנה המוס: לשים בקלחת 250 גרם שוקולד מריר ו-1 שמנת מתוקה לחמם על אש בינונית עד להמסת השוקולד וקבלת בלילה חלקה. לקרר ולהכניס למקפיא ל-1 שעה. לאחר שהתקרר (המסה צריכה להיות מוצקה) להעביר לקערת המיקסר להוסיף 1 שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב, ו-2 כפות איסטנט פודינג שוקולד.
שלב 7
0 דקות
להקציף עד לקבלת מוס יציב, לשפוך על הבסיס הקר שהכנו, לפזר פרלין אגוזי לוז, לפורר את 1/3 העוגה שאפינו לפרורים ולפזר מעל הפרלין בצורה שווה.
שלב 8
0 דקות
לקרר כ-8 שעות. במידה ואין זמן להכניס למקפיא ל-2 שעות ולהוציא למקרר.
שלב 1
מתוך
8
קליית האגוזים: לקלות את האגוזים בחום 180 מעלות כ-10 דקות בלבד, עד להזהבה.
שלב 2
מתוך
8
הכנת הפרלין: לשמן נייר אפיה בשמן להניח בצד. במחבת, רצוי טפלון, לשים את הסוכר וכף מים להמיס עד לקבלת קרמל זהוב. זה נעשה בשלבים, בהתחלה מתקבלים גבישי סוכר ואז לאט לאט הסוכר נמס ומתקבל הקרמל, (צריך להשגיח כי זה נשרף מהר), להסיר מהאש (זהירות רותח) ולהכניס את האגוזים למחבת.
שלב 3
מתוך
8
לשפוך את האגוזים על נייר האפייה המשומן ולקרר. לאחר כשעה יש לשבור גס את הפרלינים שנוצרו ולטחון גס במגימיקס, מתקבלת תערובת זהובה של אגוזים מסוכרים.
שלב 4
מתוך
8
אופן הכנה הבסיס: לערבב הכל עם מזלג עד שנוצרים פירורים בלבד, לשטח 2/3 מהבצק על תבנית 26 עגולה מרופדת בנייר אפייה (לא חובה). את ה-1/3 הנותר לשטח כמו פיתה (לא דק) על תבנית קטנה.
שלב 5
מתוך
8
לאפות ביחד בחום בינוני עד שמזהיב, להוציא מהתנור ולקרר.
שלב 6
מתוך
8
אופן הכנה המוס: לשים בקלחת 250 גרם שוקולד מריר ו-1 שמנת מתוקה לחמם על אש בינונית עד להמסת השוקולד וקבלת בלילה חלקה. לקרר ולהכניס למקפיא ל-1 שעה. לאחר שהתקרר (המסה צריכה להיות מוצקה) להעביר לקערת המיקסר להוסיף 1 שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב, ו-2 כפות איסטנט פודינג שוקולד.
שלב 7
מתוך
8
להקציף עד לקבלת מוס יציב, לשפוך על הבסיס הקר שהכנו, לפזר פרלין אגוזי לוז, לפורר את 1/3 העוגה שאפינו לפרורים ולפזר מעל הפרלין בצורה שווה.
שלב 8
מתוך
8
לקרר כ-8 שעות. במידה ואין זמן להכניס למקפיא ל-2 שעות ולהוציא למקרר.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0