המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הבצק: בקערת המערבל עם וו לישה מערבלים את הקמח, שמרים ומשפר אפיה, מוסיפים את הסוכר, ביצים, חלב, מלח ותמצית וניל. ממשיכים לערבל במהירות איטית כ-3 דקות.
לבסוף מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומעבירים לקערה נקיה, מכסים עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים (חלק אחד מכניסים בינתיים למקרר). את החלק הראשון שהוא חצי מחלקים שוב לשניים כך שבסופו של דבר יצאו מהבצק ארבעה חלקים שווים.
מרדדים כל חלק של בצק על משטח מקומח לצורת מלבן אם אפשר.
מורחים חמאה מומסת עם מברשת ומעל מפזרים את הקקאו עם הסוכר, מעל שוב בוזקים קצת מהחמאה.
מגלגלים לרולדה ומניחים בצד. מהחלק השני עושים את אותה הפעולה. מצמידים את שתי הרולדות אחת ליד השניה ויוצרים מעין צמת בורג. מניחים את הרולדה בתוך תבנית ארוכה של אינגליש קייק. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.
מברישים את הרולדות בביצה טרופה. מתפיחים כ-60 דקות.
בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, אופים כ-35 דקות.
מברישים את הרולדות בעודן חמות בסירופ סוכר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0