קולים את הצנוברים או השקדים המשובבים (לא פרוסים, משובבים, כלומר מולבנים וחתוכים למעין גפרורים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) עד שהם מזהיבים. מניחים על צלחת לצינון.
שלב 2
0 דקות
מניחים במעבד מזון את החמאה (בקוביות), הסוכר, הביצים, קליפת הלימון ותמצית הווניל. מעבדים שלוש דקות לתערובת בהירה ואחידה.
שלב 3
0 דקות
מוסיפים את הקמח והשמנת. מעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. הבצק צריך להיות כבד וסמיך כדי שהפירות לא ישקעו בו. אם הוא נראה דליל מדי (למשל, כי הביצים היו ענקיות והוסיפו הרבה נוזלים), אפשר להוסיף עוד 3-4 כפות קמח (תופח או לא, זה לא משנה). מערבבים לתוך הבצק את הצנוברים או השקדים.
שלב 4
0 דקות
יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת. מיישרים את פני הבצק.
שלב 5
0 דקות
תוחבים לבצק את פרוסות הפרי כדי מחציתן. מפזרים מעל את סוכר הווניל (או סתם סוכר).
שלב 6
60 דקות
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 60 דקות, עד שהעוגה יציבה וסכין הננעצת במרכזה יוצאת יבשה.
שלב 1
מתוך
6
קולים את הצנוברים או השקדים המשובבים (לא פרוסים, משובבים, כלומר מולבנים וחתוכים למעין גפרורים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) עד שהם מזהיבים. מניחים על צלחת לצינון.
שלב 2
מתוך
6
מניחים במעבד מזון את החמאה (בקוביות), הסוכר, הביצים, קליפת הלימון ותמצית הווניל. מעבדים שלוש דקות לתערובת בהירה ואחידה.
שלב 3
מתוך
6
מוסיפים את הקמח והשמנת. מעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. הבצק צריך להיות כבד וסמיך כדי שהפירות לא ישקעו בו. אם הוא נראה דליל מדי (למשל, כי הביצים היו ענקיות והוסיפו הרבה נוזלים), אפשר להוסיף עוד 3-4 כפות קמח (תופח או לא, זה לא משנה). מערבבים לתוך הבצק את הצנוברים או השקדים.
שלב 4
מתוך
6
יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת. מיישרים את פני הבצק.
שלב 5
מתוך
6
תוחבים לבצק את פרוסות הפרי כדי מחציתן. מפזרים מעל את סוכר הווניל (או סתם סוכר).
שלב 6
מתוך
6
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 60 דקות, עד שהעוגה יציבה וסכין הננעצת במרכזה יוצאת יבשה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0