מכינים את הבצק: שמים את הקמח והסוכר במעבד מזון עם להב פלדה ומערבבים. מוסיפים את קוביות המרגרינה ומעבדים עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים בהדרגה מים קרים עד שמתקבל כדור בצק שמתרוצץ במיכל מעבד המזון.
שלב 2
0 דקות
מחלקים את הבצק לשני כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לארבע שעות (ואפשר גם ללילה שלם).
שלב 3
0 דקות
מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים לו להתחמם מעט ומרדדים לשני עיגולים שווי-גודל, בקוטר קצת יותר מתבנית האפייה ובעובי של פחות מחצי ס"מ.
שלב 4
0 דקות
מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים חוץ מהחמאה, עד שהתערובת נדבקת היטב לתפוחים.
שלב 5
0 דקות
מרפדים תבנית טארט עגולה בעיגול בצק (כולל השוליים). יוצקים פנימה את תערובת התפוחים ומפזרים מעל את קוביות החמאה. מניחים את עיגול הבצק השני מעל וסוגרים היטב את הפאי (צובטים את השוליים או מהדקים במזלג כדי שייסגר לגמרי). מנקבים פה ושם את מכסה הבצק במזלג, כדי לאפשר לאדים ונוזלים לצאת במהלך האפייה. מברישים את פני הבצק בביצה טרופה במים.
שלב 6
0 דקות
אופים כשעה בחום בינוני, עד שהפאי מזהיב ונוזלים זהובים מבעבעים החוצה דרך החורים שבבצק.
שלב 7
0 דקות
נותנים לפאי להצטנן עשר דקות לפני שפורסים ומגישים.
שלב 8
0 דקות
שימו לב בבקשה שאת הבצק מכינים עם מרגרינה ולא עם חמאה. ושוב תזכורת בענייני מרגרינה: להקפיד לקנות רק מרגרינה שיש בה כמות מופחתת מאוד של שומני טראנס. זה מצוין על העטיפה וזה מאוד מאוד חשוב.
שלב 1
מתוך
8
מכינים את הבצק: שמים את הקמח והסוכר במעבד מזון עם להב פלדה ומערבבים. מוסיפים את קוביות המרגרינה ומעבדים עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים בהדרגה מים קרים עד שמתקבל כדור בצק שמתרוצץ במיכל מעבד המזון.
שלב 2
מתוך
8
מחלקים את הבצק לשני כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לארבע שעות (ואפשר גם ללילה שלם).
שלב 3
מתוך
8
מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים לו להתחמם מעט ומרדדים לשני עיגולים שווי-גודל, בקוטר קצת יותר מתבנית האפייה ובעובי של פחות מחצי ס"מ.
שלב 4
מתוך
8
מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים חוץ מהחמאה, עד שהתערובת נדבקת היטב לתפוחים.
שלב 5
מתוך
8
מרפדים תבנית טארט עגולה בעיגול בצק (כולל השוליים). יוצקים פנימה את תערובת התפוחים ומפזרים מעל את קוביות החמאה. מניחים את עיגול הבצק השני מעל וסוגרים היטב את הפאי (צובטים את השוליים או מהדקים במזלג כדי שייסגר לגמרי). מנקבים פה ושם את מכסה הבצק במזלג, כדי לאפשר לאדים ונוזלים לצאת במהלך האפייה. מברישים את פני הבצק בביצה טרופה במים.
שלב 6
מתוך
8
אופים כשעה בחום בינוני, עד שהפאי מזהיב ונוזלים זהובים מבעבעים החוצה דרך החורים שבבצק.
שלב 7
מתוך
8
נותנים לפאי להצטנן עשר דקות לפני שפורסים ומגישים.
שלב 8
מתוך
8
שימו לב בבקשה שאת הבצק מכינים עם מרגרינה ולא עם חמאה. ושוב תזכורת בענייני מרגרינה: להקפיד לקנות רק מרגרינה שיש בה כמות מופחתת מאוד של שומני טראנס. זה מצוין על העטיפה וזה מאוד מאוד חשוב.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0