המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הפטריות: שמים את הפטריות המיובשות בקערית. מוסיפים לקערית את פטריות הפורצ'יני, יוצקים מים חמים ומשרים במשך מספר דקות.
הארטישוק: ממיסים חמאה בסיר עמוק ורחב. מוסיפים בצל קצוץ, שום, עלי התימין ומרווה ומאדים במשך מספר דקות.
קולפים ופורסים את הארטישוקים לפרוסות, וכן את תפוחי האדמה קולפים וחותכים לרבעים. מוסיפים את פרוסות הארטישוק וקוביות תפוחי האדמה לסיר ומטגנים במשך מספר דקות.
מרכיבים מרק: מסננים את הפטריות מהמים. שומרים את המים בהם הן הושרו, ומוסיפים אותן לסיר המרק.
יוצקים לסיר את מי ההשריה של הפטריות וכן 8 כוסות מים רותחים. מתבלים במלח, פלפל ומביאים לרתיחה.
מנמיכים ללהבה בינונית, ומבשלים במשך כ-30 דקות.
מרסקים את תוכן המרק בעזרת מעבד מזון ידני, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
יוצקים לקערה את השמנת המתוקה ובעזרת מטרפה ידנית מקציפים את השמנת המתוקה עד שהיא מקבלת מרקם יציב אך לא הופכת לקצפת.
מוסיפים את נוזל השמנת למרק ומערבבים היטב. משפרים טעמים ע"י תיבול במלח ופלפל.
מרדדים את בצק העלים, חותכים לרצועות ברוחב של סנטימטר. מניחים את הרצועות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מורחים כל רצועה בביצה טרופה, מפזרים מלח, שומשום וגבינת פרמזן.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-20 דקות.
יוצקים את המרק לצלחות הגשה עמוקות, מוסיפים לכל צלחת עירית קצוצה ומפזרים שבבי גבינת פרמזן, מניחים מעל את מקל בצק העלים האפוי, ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0