המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מעבירים את לקט הפטריות המיובשות לקערית. יוצקים לקערית כוס מים רותחים. חולטים את הפטריות במשך כ-5 דקות, עד שהן הופכות לרכות. מוציאים את הפטריות מהקערית. מניחים בכלי בצד. שומרים את מי ההשריה!
יוצקים שמן למחבת רחב שוליים, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהופך לשקוף. יוצקים למחבת את מי ההשריה, מוסיפים למחבת את פרוסות פטריות השמפיניון והפורטובלו ומביאים לרתיחה.
יוצקים למחבת גם את היין הלבן, ומוסיפים את החמאה. מבשלים במשך כ-2 דקות נוספות.
יוצקים שמנת מתוקה, ומתבלים בשתי כפות אבקת מרק פטריות אסם, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור.
מבשלים, ומצמצמים את הרוטב. טועמים את הרוטב, ומתקנים תיבול במידת הצורך.
יוצקים לסיר גדול עם מים רותחים מוסיפים 2 כפות שמן זית וכפית מלח, וכן את הפסטה.
מבשלים את הפסטה על להבה בינונית במשך כ-7 דקות, עד להגעה למצב "אל דנטה".
מורידים את הסיר מהכיריים. מסננים את האטריות ומניחים אותן בקערה.
יוצקים את רוטב הפטריות מעל לפסטה ומערבבים היטב. מפזרים גבינת פרמזן מגוררת מעל, ומגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0