המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים את הפריקי ומסננים ממנה את המים.
מטגנים את הפריקי בסיר עם שמן זית כ 3 דקות.
מוסיפים את המלח והתבלינים ואת המים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים עד שכל המים נספגים בגרגירים.
קוצצים את העלים לחתיכות באורך 3 ס"מ ושוטפים היטב. ממלאים סיר במים ומביאים אותם לרתיחה.
מכניסים את העולש פנימה ומבשלים עד שהעלים רכים (החלק הלבן של העלה הופך לרך וניתן למעוך אותו בקלות בין האצבעות).
חותכים את הבצל בצורה של חצי טבעת ומטגנים בשמן הזית עד שהוא מזהיב.
מסננים את עלי העולש וסוחטים מהם את המים.
מעבירים את העולש למחבת על הבצלים המטוגנים ומקפיצים כמה דקות על אש גבוהה.
מתבלים במעט מלח ופלפל שחור. לקראת ההגשה מוסיפים מעט מיץ לימון לעולש.
מניחים רינג במרכז צלחת עמוקה, ממלאים חצי מהרינג עם הפריקי, ממלאים את החצי הנותר בעולש הבר.
בעזרת כף מניחים את הרוטב בשוליים של הרינג ומסירים אותו לאחר מכן.
מניחים את פילה הלוקוס כשצד העור כלפי מעלה. מפזרים מעט מלח גס ומיץ לימון.
מקשטים עם עלי אורגנו טריים וצעירים ופלפל חריף חתוך לעיגולים דקים.
שורפים את העגבניות והפלפל החריף בתנור או על אש גלויה.
מכניסים אותם למעבד המזון יחד עם השום המלח ושמן הזית.
קוצצים לקבלת מחית חלקה. מעבירים את המחית דרך מסננת, טועמים ומתקנים תיבול.
מחממים מראש את התנור לחום של 250 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים.
בקערה מניחים את כל החומרים מלבד הפילה.
מערבבים אותם היטב ומושחים את הפילה משני צדיו בתערובת השמן המתובלת.
מלהיטים מחבת ומניחים את הפילה (קודם מצד העור) על המחבת תוך לחיצה על הפילה על מנת שלא יתקמר וכל העור יקבל חריכה שווה ואחידה.
ממשיכים לטגן עד שצבע הבשר בשוליים הופך ללבן וברוחב של 1-2 ס"מ.
מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש על מנת לבשל את הצד העליון של הדג.
לא להפוך! מוציאים את הפילה כעבור חמש דקות (לנתח של מאתיים גרם) במידה והנתח גדול יותר ניתן להציץ פנימה בעזרת סכין ולבדוק אם הוא מוכן.
חשוב לא להשאיר את הדג יותר מידי זמן בתנור על מנת לא לייבש אותו.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0