המתכון הזה נוצר עבור 25 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
דוקרים את החצילים בכמה מקומות במזלג. מניחים בתבנית וקולים בתנור חם מאוד תחת הגריל. מסובבים מדי פעם וממשיכים לקלות עד שהקליפה משחירה ונחרכת והמטבח מתמלא ריח טוב של חצילים שרופים.
מוציאים ומעבירים לשקית ניילון, שסוגרים ברפיון. מניחים לעשר דקות לצינון.
חוצים את החצילים ומוציאים את בשרם הרך בכף לקערה. מוסיפים מעט מהקליפה החרוכה ומועכים היטב היטב במזלג. נפטרים מהנוזלים שהחצילים הפרישו.
מרטיבים את הלחם וסוחטים היטב. מגררים לקערת החצילים בפומפייה גסה. מוסיפים את שני סוגי הבשר, ביצה אחת, עלי הסלרי (קצוצים דק), השמיר, חצי כוס פירורי לחם, מלח, פלפל וקינמון. לשים היטב בידיים ליצירת תערובת אחידה.
יוצרים מהתערובת כעשרים וחמש קציצות. טורפים את שתי הביצים הנותרות וטובלים את הקציצות בביצים ואחר כך בפירורי הלחם שנותרו. מטגנים במחבת גדולה ורחבה משני הצדדים עד להזהבה בשמן בעומק של כחצי ס"מ. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
כשכל הקציצות מטוגנות מוסיפים לשמן שבמחבת את הבצל הקצוץ ואת הסלרי. מטגנים שלוש-ארבע דקות.
קולפים ומגררים את שורשי הפטרוזיליה ומוסיפים למחבת. קוצצים את שיני השום ומוסיפים.
מערבבים את המרק והכורכום ומוסיפים למחבת. מערבבים היטב.
שמים את הקציצות במחבת בצפיפות כך שתהיינה טבולות כדי שני-שליש ברוטב (אם חסרים נוזלים מוסיפים עד כוס מים חמים). מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עשרים דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0