המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
אופן הכנת הבצק: בקערת המיקסר מניחים את המלח, מעליו את הקמח, שמרים, סוכר, ביצים, חלב וניל והאבקות ומתחילים ללוש, מיד שמתגבש הבצק מוסיפים בהדרגה את החמאה/נטורינה. (אם צריך אפשר להוסיף חלב בהדרגה).
לשים כ-10 דקות לפחות על מהירות בינונית.
לאחר שהבצק הפך להיות מבריק ואחיד. מעבירים לקערה משומנת מעט ומכסים ומעבירים את הבצק להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה וחצי). רצוי ועדיף התפחה לילה שלם במקרר.
לאחר שהבצק תפח, מחלקים את הבצק לחלקים שווים – כל חלק 50 גרם לסופגניות מיני.
להכנת סופגניות: מגלגלים היטב כל חתיכת בצק לצורת לחמנייה עגולה וחלקה.
מניחים כל סופגנייה על נייר אפיה חתוך לקובייה ומתפיחים שוב שעה לפחות או עד שהנפח מוכפל.
טיגון: מחממים שמן ל-160 מעלות (היעזרו במד חום) ומטגנים את הסופגניות מ-2 הצצדים עד הזהבה.
להכנת הקרם: מניחים בקערת המיקסר את השמנת יחד עם האבקות ומקציפים עד שמתקבלת קציפה תפוחה.
מוסיפים את שברי העוגיות ומקפלים עד שכל העוגיות נטמעות בתוך הקצפת.
לאחר שהסופגניות התקרו ממלאים אותם בקרם ומקשטים בשוקולד מומס.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1