המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
המתכון מתאים להכנה בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
טוחנים במעבד מזון 250 גרם פתי בר, 120 גרם חמאה מומסת ו-1/2 1 כפיות קפה נמס, בפולסים, עד לקבלת תערובת פירורית.
משטחים 2/3 שליש מהתערובת בתחתית התבנית, מהדקים ומפזרים מעט קקאו ואת שאר התערובת שומרים לקישוט.
בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים 500 מ"ל שמנת מתוקה, 500 גבינה לבנה 9%, 225 גרם גבינת שמנת 25%, 3/4 סוכר לבן ו-1 חבילת אינסטנט פודינג וניל, עד לקבלת תערובת יציבה וחלקה.
מקפלים לתערובת את הפקאן המסוכר.
יוצקים מחצית מקרם הפקאן על התחתית, טובלים פתיבר באספרסו ומניחים על המלית, מפזרים קקאו על הפתיבר ומניחים את יתרת המלית.
מיישרים ומעבירים למקרר ל-4 שעות.
מקציפים 125 מ"ל שמנת מתוקה ו-1 כף אבקת סוכר לקצפת יציבה ומעבירים לשקית זילוף.
מפזרים על העוגה את פירורי הפתיבר שהשארנו ומזלפים סביב העוגה קצפת.
מפזרים קקאו סביב הקצפת ומחזירים למקרר עד להגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1