המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הלזניה מתאימה להכנה בתבנית בגודל 20 על 30 ס"מ.
פורסים את הבצלים והפטריות לפרוסות דקות.
בסיר רחב ונמוך מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה. חשוב שהבצל יהיה זהוב ורך. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס. מניחים בצד.
במקביל מטגנים בסיר רחב ונמוך את הפטריות עם 3 כפות שמן זית. מתבלים בפלפל שחור. מניחים בצד.
הכנת המילוי: בקערה בינונית מערבבים היטב את כל המצרכים למילוי. שימו לב להשאיר מוצרלה לפיזור מעל.
הכנת הרוטב: מערבבים היטב את השמנת עם רוטב הפטריות והבצלים.
מרכיבים ואופים: מניחים בתבנית מלבנית שמתאימה לתנור 3 עלי לזניה ומורחים מעל 1/3 מכמות מילוי הגבינות (צריכה להתקבל שכבה דקה יחסית). מפזרים מעל מחצית מכמות הבצלים המקורמלים (מומלץ לפזר את הבצלים בשכבה אחידה).
מניחים מעל הבצלים עוד 3 עלי לזניה ומעליהם שוב 1/3 מכמות מילוי הגבינות. מפזרים מחצית מהפטריות הצרובות וסוגרים עם 3 עלי לזניה נוספים. מורחים מעל את מילוי הגבינה שנותר ומפזרים את יתרת הבצלים והפטריות. מכסים ב-3 עלי לזניה ושופכים מעליהם רוטב שמנת פונגי כך שיכסה את כל עלי הלזניה למעלה. מפזרים את יתרת המוצרלה ששמרנו בצד.
עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך שעה. מוציאים את רדיד האלומיניום ואופים עד הזהבה בחלק העליון (בערך 20-15 דקות).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 2