המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ציוד נדרש: תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
טוחנים את הפתיבר עם 2 כפות אבקת סוכר, מוסיפים 150 גרם חמאה וטוחנים שוב. אם הפירורים לא רטובים מדי מוסיפים מעט חלב ומערבבים.
משטחים את תערובת הפירורים על התבנית, גם על המסגרת ומהדקים.
מכניסים להקפאה לחצי שעה.
להכנת עוגת הגבינה: מניחים בקערה את הג'לטין, שופכים מעל 50 גרם מים קרים, מערבבים ומניחים בצד ל-5 דקות.
מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג עד לקבלת קרם אחיד.
בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה הלבנה, שמנת חמוצה, תמצית וניל ו-150 גרם אבקת סוכר.
מכניסים את הג׳לטין למיקרוגל ל-15 שניות, מוציאים, מערבבים ושופכים לתערובת הגבינות.
מערבבים היטב.
מעבירים את בלילה הגבינה לקרם שהקצפנו ומערבלים במיקסר במהירות נמוכה עד איחוד.
מרימים עם המרית את כל הדפנות ומוודאים שהכל התערבב היטב.
מוציאים את התחתית מהמקפיא שופכים לתוכה את מלית הגבינה ומכניסים להקפאה שהקרם יתייצב, עד שהקרם לימון יהיה מוכן.
להכנת הקרם לימון: בקלחת שמים 2 ביצים, 2 חלמונים, 1/2 כוס סוכר ומיץ לימון ומבשלים הכל עד הסמכה. חשוב מאד לערבב כל הזמן. זה לוקח 5-6 דקות אז לא להילחץ.
אחרי ההסמכה מכבים את האש, מוסיפים 100 גרם חמאה ומערבבים היטב.
מסננים את הקרם.
שופכים את הקרם מעל העוגה שהכנסנו למקפיא ומזיזים את העוגה מצד לצד עד שהקרם מגיע לכל החלקים.
אחרי ששפכנו את הקרם ומכניסים להקפאה ל-6 שעות.
להכנת המרנג - שמים את 2 החלבונים ו–3/4 כוס סוכר בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים.
מערבבים על אש קטנה עד שהסוכר נמס.
מקציפים עם מיקסר ידני עד שמתקבל קצף יציב וחזק.
מכניסים לשקית זילוף ומזלפים מעל העוגה.
בעזרת ברנר שורפים את המרנג.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0