המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הירקות: קולפים וחותכים את כל הירקות לגפרורים דקים.
חותכים את הבצל ירוק לפיסות באורך של 3 ס"מ.
חותכים את העוף לפרוסות דקות ומעבירים לקערה.
מוסיפים לעוף 2 כפות קורנפלור ומערבבים היטב.
בסיר גדול עם הרבה מים רותחים מבשלים את האטריות לפי ההוראות בגב האריזה.
מסננים את האטריות, שוטפים היטב במים קרים ומערבבים עם 2-3 כפות שמן.
בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב – 3 כפות תמרינדי, 5 כפות רוטב דגים, 1/2 2 כפות סוכר חום, 1 כפית שמן שומשום, 1/2 כוס מים ומעט מלח.
טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך.
בווק או מחבת רחבה מחממים 3 כפות שמן.
כשהשמן חם מטגנים את העוף עד שהוא מחליף צבע ללבן.
מוציאים לקערה.
מוסיפים 2 כפות שמן לווק, כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, ג'ינג'ר, שום וצ'ילי ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות עד שהבצל מתרכך והופך לשקוף.
מוסיפים את הגזר והכרוב וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-2 דקות נוספות.
מחזירים את העוף לווק ומערבבים היטב.
טורפים את הביצים בקערית.
מזיזים את תכולת הווק לצדדים כך שבמרכז הווק יש גומה, ותחתית הווק חשופה.
יוצקים את הביצה לגומה ומשקשקים עד שמתקבלת ביצה מקושקשת.
מוסיפים את האטריות ומערבבים היטב.
יוצקים את הרוטב לווק ומערבבים היטב, ממשיכים לבשל כ-2 דקות נוספות.
מכבים את האש ומערבים פנימה את הנבטים והבצל הירוק.
לפני ההגשה מפזרים כוסברה ובוטנים קצוצים. מגישים עם פלחי ליים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 3