המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
מערבבים בקערה את מרכיבי הזיגוג ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מורחים היטב את העוף בתערובת ומניחים במרכז סיר שטוח ורחב (חשוב סיר שיכול להיכנס לתנור!).
בסיר בינוני שמים 4 כוסות מים רותחים ומלח.
מוסיפים את האורז, מערבבים ומבשלים כ-10 דקות.
מסננים את האורז ומעבירים לקערה.
במחבת מחממים 3-4 כפות שמן, כשהשמן חם מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים בצל ירוק ופטריות ומטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות.
מוסיפים סויה, דבש ושמן שומשום ומערבבים.
מוסיפים את האורז המסונן, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
מסדרים את האורז מסביב לעוף, מוסיפים לסיר 1 כוס מים רותחים (את המים מוזגים סביב סביב על האורז).
מכסים את הסיר היטב ומכניסים לתנור ל-45 דקות.
מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד 30-45 דקות עד שהעוף שחום.
לפני ההגשה מפזרים שומשום קלוי ובצל ירוק פרוס דק לפי הטעם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0