המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בקערת המיקסר מערבבים קמח לבן עם סוכר, שמרים יבשים ומלח.
מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוסיפים 1/2 כוס חלב, חמאה רכה, ביצים ברנדי ווניל. ממשיכים ללוש ואז מוסיפים את יתרת החלב בזרם איטי, ורק עד שהבצק מתגבש.
לא למזוג הכל בבת אחת ייתכן והבצק שלכם לא יצטרך את כל הכמות. במידה וצריך למזוג הכל, ואם יש צורך מוסיפים עוד, הבצק אמור לצאת אלסטי, גמיש ומעט דביק.
מעבירים לקערה מעט משומנת ומגלגלים את הבצק בקערה.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים (אפשר גם לילה קודם במקרר) עד שהבצק מכפיל את נפחו.
בינתיים גוזרים נייר אפייה לריבועים קטנים, ומניחים אותם על מגש גדול.
כשהבצק תפח מרדדים אותו על משטח מקומח למלבן ארוך. על הבצק לא להיות דק מדי וגם לא עבה. משהו בגובה של 2 מ״מ.
בעזרת סכין או גלגלת פיצה מחלקים את המלבן למשולשים ומגלגלים כל משולש לצורת קרואסון מהחלק הרחב לצר, תוך כדי גלגול הבצק מותחים אותו מעט. מניחים את הקרואסונים על ריבועי נייר האפייה שבמגש. (זה יקל עליכם להעביר את הסופגנייה לשמן מבלי לגעת בה ולהוציא לה אויר).
מכסים במגבת או ניילון נצמד רופף ומניחים להתפחה חוזרת של 30-35 דק׳ עד שהם תפוחים למראה, אם צריך עוד זמן תתנו להם, חשוב מאוד שהסופגניות יהיו תפוחות כמו שצריך
מחממים בסיר גדול שמן עמוק, טמפרטורת השמן צריכה להיות 160 מעלות ולא יותר.
ממליצה מאוד לרכוש מד שמן, כך השמן לא חם מדי (ואז הסופגניות נשרפות מבחוץ ולא מוכנות מבפנים, או להיפך השמן לא מספיק חם והסופגנייה תספוג המון שמן) אני בודקת אם השמן חם כשאני מכניסה פנימה כף עץ, אם יש בועות סביבה השמן מספיק חם.
בעזרת נייר האפייה מורידים את הסופגניות לשמן ,וכשהן בפנים מושכים את נייר האפיה החוצה. מטגנים עד להזהבה יפה משני הצדדים.
מעבירים את הסופגניות לצלחת מרופדת בנייר אפייה. מצננים מעט.
בינתיים מכינים את הקרם: במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת, חלב ואינסטנט פודינג וניל לקרם יציב.
בעזרת סכין פותחים כל סופגנייה לרוחב, וממלאים בקרם ומיישרים.
בוזקים על הסופגניות אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1