המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הבצק: בסיר קטן או במיקרוגל מחממים יחד את החלב והחמאה ומערבבים היטב עד שהחמאה נמסה. מסירים מהאש ומניחים להצטנן מעט (החלב צריך להיות חמים אבל לא רותח).
בקערת המיקסר שמים את השמרים והסוכר.
מוסיפים את החלב והחמאה, מערבבים ונותנים לתערובת לנוח כ-5 דקות.
מוסיפים את הקמח ומתחילים לערבל במהירות נמוכה.
מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נטמעות בבצק.
מוסיפים את תמצית הווניל, ברנדי ומלח, ולשים כ-7-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וקצת דביק.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים עוד דקה ידנית.
אוספים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (הכי טוב זה להתפיח לילה במקרר).
בוחרים מילוי – קרם וניל או קרם בלונדי או קרם מלבי, או ריבה או שוקולד למריחה.
שמים את כל מרכיבי המילוי הנבחר בקערת המיקסר וטורפים עד לקבלת קרם יציב.
מעבירים את הקרם לשק זילוף.
כשהבצק תפוח דיו, מוציאים ממנו את האויר, שוקלים חתיכות בצק במשקל 50 גרם ומגלגלים לכדורים עגולים וחלקים. חשוב לצבוט טוב טוב את צד ה"תפר" ולהניח את הכדורים כשצד התפר למטה.
פורסים נייר אפייה ומניחים עליו רינג או את הטבעת של תבנית קפיצית בקוטר 24/26.
משמנים את פנים הרינג במעט שמן.
מסדרים את כדורי הבצק בתוך הרינג במרווחים של 1/2 1 ס"מ אחד מהשני.
מורחים את הכדורים בשמן, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
חשוב מאוד, לקראת סוף ההתפחה ממש רגע לפני שהכדורים נוגעים זה בזה לוקחים ביצה טרופה ומורחים אותה בחיבורים שבין הכדורים. הביצה משמשת כמעין דבק ומונעת מהכדורים להיפרד בזמן הטיגון.
בזמן שהכדורים תופחים מחממים את השמן: שמים את השמן בסיר שטוח ורחב חשוב – קוטר הסיר צריך להיות גדול יותר מקוטר הרינג בו הנחתם את הכדורים.
מתחילים בלהבה נמוכה ונותנים לשמן להתחמם לאט, לאט. השמן צריך להיות בטמפרטורה של 160-170 מעלות, הכי טוב זה להשתמש במד חום. אם אין לכם מד חום מכניסים ידית של כף עץ למרכז הסיר עם השמן אם נוצרות סביבו בועות קטנות סימן כשהשמן חם.
כשהשמן חם מרימים את הרינג בעזרת נייר האפייה שתחתיו ומכניסים בזהירות לשמן (הכי קל זה פשוט להכניס עם הנייר).
בעזרת מלקחיים שולפים בזהירות את נייר האפייה מהסיר.
מטגנים את העוגה 1/2 3 דקות עד שחלקה התחתון זהוב.
הופכים בזהירות את הרינג עם הכדורים בתוכו (אפשר להיעזר בצלחת, במרית גדולה או בשני זוגות מלקחיים).
מטגנים דקה ומשחררים בזהירות את הרינג.
מטגנים 2 דקות נוספות.
מוציאים את עוגת הסופגניות לצלחת.
עושים חור קטן בכל סופגנייה, בוזקים באבקת סוכר וממלאים בקרם.
מכינים את הבצק באותו האופן. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 26 בנייר אפייה. משמנים את הנייר היטב בשמן או חמאה מומסת. מחממים תנור לחום של 175 מעלות. אחרי שמגלגלים את הבצק לכדורים, מסדרים את הכדורים בתבנית במרווח של כ1.5 ס"מ זה מזה, ומורחים אותם בשמן או חמאה מומסת, מכסים, ומתפיחים עד שהכדורים מכפילים את נפחם. כשהכדורים תפוחים מורחים אותם שוב בשמן או חמאה ממומסת ומכניסים לתנור ל-25 דקות. במחצית זמן האפייה, פותחים את התנור ומורחים את הסופגניות שוב בשמן או חמאה מומסת. מוציאים מהתנור, עושים חור קטן בכל סופגנייה, בוזקים באבקת סוכר וממלאים בקרם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0