מנות איטלקיות הן הפייבוריטס של ילדים (וגם של מבוגרים) רבים. בתקופה הזו, כשאי אפשר לצאת לאכול בחוץ, אפשר כמובן להזמין משלוח של פיצה ממסעדות או רשתות מועדפות, אבל אפשר גם לנצל את ההזדמנות והזמן המשותף ולהכין בקלות פיצה משפחתית – משלב הבצק עד בחירת התוספות האהובות. תוכלו לבחור במנות איטלקיות אחרות, כמו לזניה עשירה עם גבינות, וולסיים את הארוחה בקינוח מרשים שהוא גרסה ישראלית לקלאסיקה איטלקית.
גייסו את הילדים להכנת הארוחה – הם אוהבים פרויקטים ויהיו גאים לראות את הרעיונות והיצירות שלהם על השולחן המשפחתי. שתפו אותם בתכנון הארוחה ובהכנות: תנו להם ללוש את בצק הפיצה, לרדד, למרוח את רוטב העגבניות, לפזר את התוספות, לבנות את שכבות הלזניה או לרסק את הביסקוויטים של הקינוח.
עוד דרך לשתף את הילדים בהכנות, ולהרוויח זמן תעסוקה ויצירה, היא להזמין אותם לקשט את השולחן בעזרת דפי צביעה שיהפכו לפלייסמטים.
אפשר להציע להם להירתם למשימה בעוד דרכים יצירתיות – הציעו להם לצייר תפריט איטלקי עם שמות או ציורי המנות והמחירים על דפי ציור או על לוח בעזרת גירים. לסיום ולהשלמת האווירה, תוכלו לאתגר אותם אף יותר בעזרת משחקי תפקידים שבהם הם מלצרים ומלצריות שלוקחים מכל אחד את ההזמנה ועוזרים להוציא אותה מהמטבח אל השולחן.
קמח השמרים של אסם מאפשר להכין בצק לפיצה בקלות - זכרו להכין את הבצק כשעתיים מראש כדי לאפשר לו לתפוח כהלכה. חלקו את הבצק לכמה חלקים כדי ליצור כמה פיצות ותנו לילדים לרדד את הפיצה לעיגולים בגודל הרצוי. תנו להם גם לבחור את התוספות, לחתוך אותן ולקשט איתן את הפיצה איך שהם רוצים (אפשר ליצור איתן ציורים!).
את הלזניה הזו מכינים מחומרי גלם שיש בדרך כלל בבית: דפי לזניה, רוטב בשמל-עגבניות עשיר שמכינים בקלות וגבינות מגוררות (אפשר להשתמש בכל גבינה קשה שיש בבית). מרכיבים בשכבות, שולחים לתנור לחצי שעה – ויש לכם מנה איטלקית אהובה לארוחה משפחתית נהדרת. הוסיפו למנה סלט ירוק פריך או סלט עגבניות עם מוצרלה (קפרזה) ואתם מסודרים.
את קינוח השכבות האיטלקי המענג אפשר להרכיב בקלות מחומרי הגלם שיש בבית – ביסקוויטים פתיבר יחליפו את עוגיות הבישקוטי האיטלקיות – עדיף פתיבר בטעם שוקולד מריר – אבל גם פתיבר רגיל יעבוד. את הפתיבר מרסקים לפירורים שהופכים לקרמבל פריך מתובל בקפה (אפשר לוותר על הקפה או להכין קפה דליל יותר – בשביל להתאים את המנה לילדים), ואת הקרם העשיר מכינים משמנת מתוקה ומסקרפונה. בונים קינוחים אישיים בשכבות בכוסות זכוכית ומקבלים קינוח רושם פשוט ונפלא.