המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-180 מעלות
מפזרים את פרחי הכרובית בתבנית מרופדת בנייר אפייה, זורים מעט מלח גס ופלפל גרוס ומזלפים מעל שמן זית.
אופים כ 30 דקות עד לריכוך והשחמה קלה של הכרובית. רצוי להפוך את הכרובית פעם אחת במהלך האפייה.
מניחים את קוביות הבטטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, זורים מעט מלח גס ומזלפים מעל שמן זית.
אופים כ-20 דקות עד לריכוך והשחמה קלה של קוביות הבטטה. רצוי להפוך את הבטטה פעם אחת במהלך האפייה.
בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב.
מחממים סיר או מחבת עמוקה ומאדים את הכרישה ב-1-2 כפות שמן זית תוך כדי ערבוב. אם החלטתם להשתמש גם בפטריות, זה הזמן להוסיפן.
מוסיפים גם את השום ומאדים תוך בחישה למשך חצי דקה בערך.
מוסיפים לסיר את האורז המבושל ואת הרוטב ומערבבים בעדינות בתנועות כלפי מעלה כדי שהאורז לא יתרסק וידבק.
קולים את הקשיו במחבת יבשה עד שמתחיל להזהיב ומעבירים מיד לקערה קטנה להפסקת הקלייה.
לפני ההגשה מוסיפים את קוביות הבטטה ופרחי הכרובית לאורז המתובל, מערבבים קלות, זורים מעל את הקשיו הקלוי ומעטרים בבזיליקום ונענע.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0