המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את הקמח, הקקאו הסוכר והמרגרינה במעבד מזון עם להב פלדה, ומעבדים לפירורים. מוסיפים את המים והווניל, ומעבדים עד שמתקבל כדור בצק בצבע חום כהה אחיד. מוציאים מהמעבד, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
מוציאים את הבצק מהמקרר, ומחלקים לשני חצאים. מרדדים כל חצי על משטח מקומח לעלה דק מאוד, וקורצים בעזרת כוס עיגולי בצק. אוספים את הבצק הנותר, לשים מעט, מרדדים שוב וקורצים עוד עיגולי בצק. בסך הכל צריכים להתקבל כארבעים עיגולים.
מניחים במרכז כל עיגול קוביית שוקולד מריר, מרטיבים את שולי הבצק במעט מים וסוגרים לצורת סהר. צובטים היטב את השוליים ומהדקים כך שהשוקולד יהיה כלוא בתוך הבצק ולא יישפך החוצה בעת האפייה.
מניחים את האמפנדס על תבניות מרופדות בנייר אפייה. מברישים בביצה וזורים שומשום מעל.
אופים חצי שעה בחום של 180 מעלות. מצננים מעט ומגישים פושר או בטמפרטורת החדר.
אין לשמור את האמפנדס במקרר, משום שהבצק מתייבש והשוקולד מתקשה ומאבד את עסיסיותו. שומרים את מה שנשאר (אם יש דבר כזה) בקופסה אטומה על השיש. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0