מתחילים בבצק: שמים את כל החומרים במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים לבצק אחיד. מוציאים למשטח עבודה מקומח ולשים 3 דקות (לא לחפף!) עד שמתקבל בצק גמיש ורך. מוסיפים מדי פעם מעט קמח, כדי שלא יידבק.
שלב 2
0 דקות
יוצקים מעט שמן לקערה גדולה ומגלגלים בו את הבצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד (הניילון לא צריך לגעת בבצק אלא להימתח מעליו) ומתפיחים במקום חמים כשעה, עד להכפלת הנפח.
שלב 3
0 דקות
מוציאים מהקערה, לשים שוב דקה או שתיים, מגלגלים שוב בשמן ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (הפעם זה ייקח פחות זמן). ניתן להכין את הבצק אפילו יום מראש ואת ההתפחה השנייה לעשות במקרר.
שלב 4
0 דקות
בינתיים, מכינים את המילוי: נפטרים מגבעולי הפזי (אפשר להוסיף אותם לצלי או למרקים ואפילו לחביתות, אחרי שמוודאים שהם לא סיביים מדי). קוצצים גס את החלק הירוק של העלים וחולטים במעט מים רותחים רק עד שהעלים נהיים סמרטוטיים.
שלב 5
0 דקות
שוטפים במים קרים, סוחטים בכל הכוח ומפוררים היטב, שלא יישארו גושי עלים.
שלב 6
0 דקות
מוסיפים לעלים את הגבינות, הביצה והפלפל ומערבבים היטב.
שלב 7
0 דקות
מחלקים את הבצק שתפח לשניים. עושים מכל אחד חצי נחש, ומחלקים לשנים עשר חלקים. בסך הכל יוצרים עשרים וארבעה כדורי בצק.
שלב 8
0 דקות
מחזיקים ברז מים פתוח בקילוח דקיק כדי להרטיב את הידיים מעת לעת. לוקחים כדור בצק, מותחים אותו בידיים רטובות לעלה עגול ושטוח בקוטר של אשכולית. מניחים במרכזו כפית גדושה של מילוי פזי, סוגרים היטב ומניחים כשה"תפר" כלפי מטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חשוב לסגור את כדורי הבצק היטב כדי שהמילוי לא ייזל. עושים ככה את כל הבולמס.
שלב 9
0 דקות
מורחים בביצה טרופה, זורים שומשום וקצח ואופים 45 דקות בחום בינוני, עד שמזהיב. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
שלב 1
מתוך
9
מתחילים בבצק: שמים את כל החומרים במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים לבצק אחיד. מוציאים למשטח עבודה מקומח ולשים 3 דקות (לא לחפף!) עד שמתקבל בצק גמיש ורך. מוסיפים מדי פעם מעט קמח, כדי שלא יידבק.
שלב 2
מתוך
9
יוצקים מעט שמן לקערה גדולה ומגלגלים בו את הבצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד (הניילון לא צריך לגעת בבצק אלא להימתח מעליו) ומתפיחים במקום חמים כשעה, עד להכפלת הנפח.
שלב 3
מתוך
9
מוציאים מהקערה, לשים שוב דקה או שתיים, מגלגלים שוב בשמן ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (הפעם זה ייקח פחות זמן). ניתן להכין את הבצק אפילו יום מראש ואת ההתפחה השנייה לעשות במקרר.
שלב 4
מתוך
9
בינתיים, מכינים את המילוי: נפטרים מגבעולי הפזי (אפשר להוסיף אותם לצלי או למרקים ואפילו לחביתות, אחרי שמוודאים שהם לא סיביים מדי). קוצצים גס את החלק הירוק של העלים וחולטים במעט מים רותחים רק עד שהעלים נהיים סמרטוטיים.
שלב 5
מתוך
9
שוטפים במים קרים, סוחטים בכל הכוח ומפוררים היטב, שלא יישארו גושי עלים.
שלב 6
מתוך
9
מוסיפים לעלים את הגבינות, הביצה והפלפל ומערבבים היטב.
שלב 7
מתוך
9
מחלקים את הבצק שתפח לשניים. עושים מכל אחד חצי נחש, ומחלקים לשנים עשר חלקים. בסך הכל יוצרים עשרים וארבעה כדורי בצק.
שלב 8
מתוך
9
מחזיקים ברז מים פתוח בקילוח דקיק כדי להרטיב את הידיים מעת לעת. לוקחים כדור בצק, מותחים אותו בידיים רטובות לעלה עגול ושטוח בקוטר של אשכולית. מניחים במרכזו כפית גדושה של מילוי פזי, סוגרים היטב ומניחים כשה"תפר" כלפי מטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חשוב לסגור את כדורי הבצק היטב כדי שהמילוי לא ייזל. עושים ככה את כל הבולמס.
שלב 9
מתוך
9
מורחים בביצה טרופה, זורים שומשום וקצח ואופים 45 דקות בחום בינוני, עד שמזהיב. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0