המתכון הזה נוצר עבור 40 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
אפשר להכין את הבוריקיטס עם מלית חצילים או עם מלית תפוחי אדמה.
למלית חצילים: מרסקים או מועכים את החצילים הקלויים ומניחים לסינון למשך 60 דקות.
למלית תפוחי אדמה: מקררים את תפוחי האדמה, מקלפים ומגרדים בפומפיה דקה.
מערבבים חצילים או תפוחי אדמה עם גבינה וחלמון, מכסים היטב ושומרים במקרר עד לשעת הצורך.
הכנת הבצק: טורפים שמן, מים ומלח ומוסיפים קמח בהדרגה, תחילה תוך כדי טריפה במזלג ובהמשך תוך כדי לישה.
מוסיפים את הגבינה המגוררת ולשים עד שהיא נבלעת בבצק. ניתן, כמובן, להכין את הבצק במערבל.
מכסים היטב ומשאירים למנוחה בת 30 דקות.
לוקחים חתיכת בצק ומקפידים שיתר הבצק יהיה מכוסה כל הזמן. מרדדים לעלה בינוני בעובי של עד 0.2 ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס.
מניחים מלית במרכז כל עיגול, מקפלים לשניים ומהדקים.
אפשר לאפות מיד ואפשר להקפיא ולאפות לפני הגשה.
אפיה: מחממים תנור לחום בינוני, מניחים בוריקיטס על גבי גליון נייר אפייה (אין צורך לשמן) בתבנית תנור.
מורחים בביצה טרופה ומפזרים קצת קשקבל.
אופים עד להזהבה נאה, מוציאים, מצננים קלות ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0