המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ממיסים חמאה ומצננים.
שמים את כל חומרי הבצק והחמאה הצוננת מלבד המלח בקערת המיקסר. מעבדים עם וו לישה כעשר דקות עד שמתקבל בצק רך ומבריק. מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.
מפזרים על הבצק קצת קמח כדי שלא יידבק לשקית בשעת ההתפחה, מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה במקרר.
לקצוץ את שיני השום ולטגן קלות במחבת עם שמן.
לפרוס את הפטריות ולהוסיף לשמן. להוסיף בזיליקום יבש, מלח ופלפל שחור ולהקפיץ עד שהנוזלים מצטמצמים. לסנן ולצנן.
הכנת הבורקיטס: מחלקים את הבצק שתפח לשלושה חלקים.
מרדדים כל חלק למלבן דק. בעזרת כוס קורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ. מניחים כפית גדושה מלית במרכז כל עיגול, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים היטב.
מניחים בתבנית אפייה משומנת להתפחה חלקית במרחקים של כ-2 ס"מ זה מזה.
לאחר תפיחה מערבבים חלמון ומים, מברישים את הבורקיטס.
מעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך כ-25 דקות, או עד שצבעם מזהיב. מצננים ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0