המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ממיסים חמאה ומצננים.
שמים את כל חומרי הבצק והחמאה הצוננת מלבד המלח בקערת המיקסר.
מעבדים עם וו לישה כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ומבריק.
מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.
מפזרים על הבצק קצת קמח כדי שלא יידבק לשקית בשעת ההתפחה, מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים להתפחה כ-60 דקות במקרר.
מרככים את תפוחי האדמה במים ומרסקים אותם לפירה. מוסיפים חמאה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים בקערה לצינון.
חותכים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עד להשחמה. מסירים מהאש ומצננים. מערבבים את הבצל המטוגן עם בלילת תפוחי האדמה ומוסיפים 2 חלמונים. מערבבים היטב.
מחלקים את הבצק שתפח לשלושה חלקים.
מרדדים כל חלק למלבן דק. חותכים את המלבן לריבועים של 10 ס"מ. מניחים כפית גדושה של מלית תפוחי האדמה והבצל במרכז כל ריבוע וסוגרים לצורת משולש. מקפלים את הקצוות זה על זה ומהדקים היטב.
מניחים בתבנית אפייה משומנת להתפחה חלקית במרחקים של כ - 3 ס"מ זה מזה.
מערבבים חלמון ומים, מברישים את הבורקסים התפוחים ומעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות. הבורקסים מוכנים כשצבעם מזהיב. מצננים ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0