המתכון הזה נוצר עבור 24 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הבצק: שמים את כל החומרים מלבד המים והמלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה.
מוסיפים את המים בהדרגה, ומעבדים כעשר דקות, עד לקבלת בצק רך ומבריק.
מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.
מקמחים את הבצק, ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה עד להכפלת הנפח.
תופחים על הבצק וממתינים כחצי שעה להתפחה נוספת.
הכנת רוטב העגבניות: מגרדים בצל ומזהיבים במחבת עם שמן זית.
מוסיפים עגבניות מגורדות, עשבי תיבול, מלח ופלפל ומבשלים על אש קטנה במשך עשר דקות.
מסירים מהאש ומצננים.
הרכבת הכדורים: לוקחים גוש קטן של בצק (כדור פינג פונג), משטחים ביד, מורחים שכבה של רוטב עגבניות, מפזרים גבינה מגורדת מעל וסוגרים בצורה של כדור.
מסדרים בתבנית אפייה במרחק של 5 ס"מ זה מזה.
ממתינים כעשרים דקות להתפחה חלקית.
מברישים את הכדורים בחלמון מעורבב במים לפני הכנסתם לתנור, ואופים בתנור בחום 175 מעלות עד שהם מזהיבים.
מצננים ומגישים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0