המתכון הזה נוצר עבור 30 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע.
מקמחים מעט את הבצק, מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות. הבצק כמעט לא יתפח וזה בסדר.
מחממים שמן בסיר רחב על להבה בינונית ומטגנים בצל 5 דקות עד הזהבה.
מוסיפים דלעת, גזר וצ'ילי ומטגנים כ-30 דקות תוך ערבוב מדי פעם עד שכל הנוזלים מתאדים (חשוב לשים לב שתחתית המחבת לא נחרכת). מסירים מהכיריים.
מוסיפים תבלינים ומערבבים. מעבירים למסננת גדולה כדי להגיר את הנוזלים שנותרו ומצננים.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
חובטים בבצק כדי להוציא ממנו את כל האוויר ומחלקים ל-30 כדורים.
מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעיגול בקוטר 12-10 ס"מ ועובי 4 מ"מ. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית ומברישים את השוליים בביצה. מקפלים את שולי הבצק פנימה כמו אוזן המן: מקפלים על המלית שליש בצק, מעל שליש נוסף ולבסוף סוגרים בשליש הנותר.
הופכים כך שהצד החלק יהיה כלפי מעלה ומניחים בתבניות.
מברישים בביצה ומפזרים קצח ו/או שומשום.
אופים כ-30 דקות עד שפני המאפה מזהיבים.
המאפים במיטבם כשהם מוגשים חמימים ביום האפייה. אם לא מגישים באותו יום, מצננים ומעבירים למקפיא. לפני ההגשה מחממים 4-3 דק' בתנור חם (אין צורך להפשיר).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0