המתכון הזה נוצר עבור 7 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקלפים את הבצלים ועושים חריץ עד הליבה.
שמים את הבצלים במיקרוגל ל-10 דקות, עד שהם מתרככים. מוציאים ומצננים כדי שיהיה אפשר לעבוד איתם.
מפרידים את הגלדים מהבצלים ואת מה שנשאר קוצצים.
להכנת המילוי - קוצצים את הבצל שנשאר ומטגנים בשמן זית. מוסיפים את הטחון מהצומח והתבלינים ומטגנים עד שהטחון מטוגן מכל הכיוונים. מוסיפים כוסברה, פטרוזיליה, סלרי ואורז ומערבבים.
מורידים מהאש, מוסיפים סילאן ומיץ לימון ומערבבים טוב את כל המילוי לקבלת מילוי אחיד.
מסדרים בתבנית או בסיר שנכנס לתנור כך שהבצלים יהיו יחסית צפופים.
ממלאים כל גלד של בצל עם כף מהמילוי וסוגרים.
להכנת הרוטב - מערבבים את כל המצרכים בקנקן ויוצקים מעל הבצלים. מכניסים לתנור בחום של 150 מעלות עד שהבצלים ממש רכים (כשעה וחצי) ואז מעלים ל-190 מעלות, שמים את התבנית קרוב יותר לחלקו העליון של התנור ונותנים לבצלים להתקרמל.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0