להכנת המלית: במחבת נחמם מעט חמאה עד המסה. נוסיף אליה את כל מרכיבי המלית - קוביות תפוחי העץ, מיץ הלימון, דבש, סוכר וקינמון. נערבב עד שהתפוחים מתרככים והרוטב מסמיך מעט אך לא מצטמצם לגמרי.
שלב 2
0 דקות
יש להפשיר את ריבועי בצק העלים ולחרוץ בעזרת סכין ריבוע פנימי. שימו לב לא לחתוך עד הסוף!! החיתוך צריך להתבצע כ 3/4 לעומק, כך שאם נהפוך את ריבוע הבצק לא נראה את החיתוך.
שלב 3
0 דקות
יש להכניס את הריבועים לתנור (אפשר גם בטוסטר אובן) לאפייה בחום של כ-170 מעלות. כאשר הריבועים תפוחים ומתחילים להזהיב מעט יש להוציאם מהתנור.
שלב 4
0 דקות
החיתוך שביצענו לפני הכנסת הבצק לתנור, מאפשר לנו כעט לשלוף את החלק הפנימי של הבצק ובכך ליצור מקום למילוי (כדאי לשמור על הריבוע ששלפנו ולהשתמש בו לכיסוי אחר כך).
שלב 5
0 דקות
את החור שנוצר נמלא במלית שהכנו (רק התפוחים, בלי הרוטב. אותו נשמור לקישוט מעל) ונכסה בעזרת הריבוע ששלפנו מהבצק קודם לכן, ונכניס לתנור למספר דקות נוספות.
שלב 6
0 דקות
להגשה - להניח על צלחת ולפזר מעל את הרוטב שנשאר מהמלית ומעט אבקת סוכר.
שלב 1
מתוך
6
להכנת המלית: במחבת נחמם מעט חמאה עד המסה. נוסיף אליה את כל מרכיבי המלית - קוביות תפוחי העץ, מיץ הלימון, דבש, סוכר וקינמון. נערבב עד שהתפוחים מתרככים והרוטב מסמיך מעט אך לא מצטמצם לגמרי.
שלב 2
מתוך
6
יש להפשיר את ריבועי בצק העלים ולחרוץ בעזרת סכין ריבוע פנימי. שימו לב לא לחתוך עד הסוף!! החיתוך צריך להתבצע כ 3/4 לעומק, כך שאם נהפוך את ריבוע הבצק לא נראה את החיתוך.
שלב 3
מתוך
6
יש להכניס את הריבועים לתנור (אפשר גם בטוסטר אובן) לאפייה בחום של כ-170 מעלות. כאשר הריבועים תפוחים ומתחילים להזהיב מעט יש להוציאם מהתנור.
שלב 4
מתוך
6
החיתוך שביצענו לפני הכנסת הבצק לתנור, מאפשר לנו כעט לשלוף את החלק הפנימי של הבצק ובכך ליצור מקום למילוי (כדאי לשמור על הריבוע ששלפנו ולהשתמש בו לכיסוי אחר כך).
שלב 5
מתוך
6
את החור שנוצר נמלא במלית שהכנו (רק התפוחים, בלי הרוטב. אותו נשמור לקישוט מעל) ונכסה בעזרת הריבוע ששלפנו מהבצק קודם לכן, ונכניס לתנור למספר דקות נוספות.
שלב 6
מתוך
6
להגשה - להניח על צלחת ולפזר מעל את הרוטב שנשאר מהמלית ומעט אבקת סוכר.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0