המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
המתכון מתאים לגאלט בקוטר 26 ס"מ.
ניתן להשתמש גם בבצק מוכן.
להכנת הבצק - במעבד מזון שמים יחד את כל החומרים ומעבדים עד לפירורים לחים וגדולים.
אוספים את הבצק עוטפים בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה מנוחה במקרר.
חותכים את כל הירקות לפרוסות דקות.
מרדדים את הבצק על משטח עבודה לעיגול בקוטר 28 ס"מ. (מומלץ להניח את העיגול על נייר אפייה, הנייר יעזור לקיפול הבצק בקלות).
מורחים פסטו במרכז העיגול, בקוטר של 24 ס"מ.
מעל הפסטו מסדרים את הירקות, בכל צורה וסדר נבחרים.
להכנת הרוטב – מערבבים 3 כפות שמן זית, 2 כפות חומץ בלסמי, 2 שיני שום קצוצות, 1 כף אבקת תיבול ירקות שורש ומלח ופלפל לפי הטעם.
בעזרת מברשת, מורחים את הרוטב על הירקות ומקפידים לעבור על כולם.
מקפלים את השוליים של הגאלט מסביב, מעל הירקות כך תיווצר קלתית.
מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה ומפזרים רק על השוליים שומשום.
אופים כ-30 דקות או עד שהבצק זהוב ואפוי.
מוציאים מהתנור, מזרזפים מעט שמן זית על הירקות ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0