המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הקרמל: בסיר בינוני עם ידית, נכניס את הסוכר והמים ונרתיח על להבה גבוהה, על מנת לא ליצור קריסטליזציה של הסוכר, לא נערבב אותו בעזרת כף אלא ננענע את הסיר בצורה סיבובית ובעזרת מברשת ומים "ננקה" את הסיר מבפנים.
ממשיכים להרתיח את הסוכר עד אשר מתקבל צבע ענברי לא כהה מדי ולא בהיר מדי. כאשר הוא מגיע לצבע הרצוי נוריד אותו לרגע מהאש, ונוסיף בזהירות את השמנת המתוקה. בשלב זה כבר אפשר לערבב עם כף עץ ונחזיר להמשך בישול.
מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים.
נותנים לקרמל עוד כמספר דקות, עד אשר אתם רואים שהוא מתחיל להיות פחות נוזלי. מורידים מהאש ונותנים לו להצטנן בצד.
הכנת הגלידה: למיקסר עם מקצף מכניסים את השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת מרקם אוורירי, אך מעט נוזלי.
מוסיפים את החלב המרוכז ותמצית הוניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת אוורירי כמו ענן ולא נוקשה כלל.
מעבירים מחצית מן הקצפת אל התבנית, מזלפים מעל מרוטב הקרמל, לא הרבה, מערבבים טיפה וממלאים עם החצי השני, ואותו הדבר גם למעלה, מזלפים מעט מן הקרמל ומערבבים קצת.
שולחים למקפיא ל-8 שעות או לילה.
ניתן להגיש עם הקרמל מעל, סוכריות, רוטב שוקולד ומה שעולה לכם לראש.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0