המתכון הזה נוצר עבור 3 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חותכים את הבצל לריבועים (לא קצוץ מדי) ואת הגמבה והפלפל הצהוב לרצועות דקות.
מחממים שמן במחבת/בסיר שבו רוצים להכין את הג'ריש, מטגנים יחד את הבצל הגמבה והפלפל עד שהבצל שקוף והגמבה והפלפל גמישים ורכים.
בינתיים, קוצצים את הזיתים דק דק.
במקביל מרתיחים את 4 ורבע כוסות המים.
לאחר שהבצל והפלפלים מטוגנים, מוסיפים את הג'ריש, הזיתים הקצוצים ואת התבלינים: מלח, אבקת שום, פלפל שחור וכורכום.
מטגנים כ- 3 דקות תוך כדי ערבוב. לא להפסיק לערבב - הג'ריש עלול להישרף כי הוא מאד דק.
לאחר מכן מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים, מנמיכים לאש קטנה ושמים מכסה.
מבשלים 10 דקות נוספות. כדי לוודא שהתבשיל מוכן, ניתן להכניס כף ולראות שהתבשיל לא מימי מבפנים, אך גם לא יבש מידי. התוצאה הסופית המתקבלת היא ג'ריש רך וטעים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0