המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים את הדג בפיירקס. מערבבים את שאר החומרים ושופכים על הדג. מקשטים בעגבניות שרי ופלפל ושמים בתנור גריל למשך 45 דקות.
מרתיחים בסיר 2 ליטר מים עם המלח. לאחר הרתיחה מוסיפים את האפונה ומבשלים 2 דק'.
מוסיפים את האורז, מערבבים ומבשלים כ-5 דק'. מסננים את האורז והאפונה מוסיפים את השמיר ואבקת מרק עוף ומערבבים.
יוצקים 1/4 כוס שמן לסיר, מסדרים את תפוחי האדמה בתחתית ושופכים את האורז על תפוחי האדמה מבלי להדק.
יוצרים גומות בעזרת ידית של כף עץ. מבשלים על אש גבוהה עד ליציאת אדים. יוצקים את שאר השמן והזעפרן המהול. מכסים ומבשלים על אש נמוכה, כ- 45 דקות.
בצלחת אישית, מסדרים את האורז הירוק וליד מניחים חתיכת דג ומגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0