המתכון הזה נוצר עבור 15 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בקערת מיקסר לשים יחד את כל רכיבי הדניש בקצב איטי כ-10 דק'. עוטפים בנייר נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות לצינון.
את החמאה הקרה מניחים בצד אחד של נייר אפייה בשליש התחתון ומכסים את הנייר. מרדדים את החמאה למרובע בגודל 10X10 ס"מ, משאירים את החמאה בנייר ומעבירים למקרר.
מכינים את הבצק בשיטת הקיפול: מפזרים על גבי משטח עבודה מעט קמח ומרדדים את הבצק למרובע גדול בעובי כ-3 מ"מ, כאשר הקצוות שלו מרודדות מעט דק יותר. מניחים במרכז את החמאה המרודדת ומקפלים את הקצוות אל המרכז כמו מעטפה. מקפידים שהבצק יחפוף בכל מקומות הקיפול ולא יצור חור כל שהוא.
מרדדים למלבן ארוך באורך של לפחות 40 ס"מ. מקפלים שליש מהבצק למרכז וסוגרים את השליש מהצד השני מעליו ליצירת מלבן קטן יותר. מניחים את הבצק מולנו כאשר פתח הקיפול פונה לשמאלנו. מרדדים שוב ולמלבן באורך 40 ס"מ לפחות ומקפלים לשלישים במעטפה שוב. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעה וחצי.
מכינים את התפוחים המקורמלים: במחבת בינונית מחממים חמאה וצולים את קוביות התפוחים כ-3 דק'. מוסיפים בצד המחבת 3 כפות סוכר במרוכז וממשיכים לחמם עד שהסוכר מעט נמס בקצוות כשתי דקות ומערבבים. מוסיפים כף דבש ומערבבים עם התפוחים וממשיכים לבשל על אש בינונית עוד כ-4 דק'. מורידים מהאש ומצננים.
מכינים את קרם הוניל: לקערת המיקסר יוצקים שמנת, חלב ופודינג, מקציפים כ-3 דק' במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב, מכסים ומעבירים למקרר לצינון.
מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
מרדדים את הבצק למרובע גדול בעובי של 1/2 ס"מ. חותכים ממנו עיגולים בקוטר כ 6 ס"מ (אפשר בעזרת כוס). בחצי מהעיגולים חותכים עיגול קטן יותר באמצע ליצירת עיגול עם חור באמצעו. מברישים את העיגולים הגדולים והשלמים בביצה ומניחים מעל את העיגולים עם החור באמצע בהתאמה (ליצירת הדניש כמו בתמונה). מעבירים לתבנית וממלאים במרכז הדניש כף פודינג וניל ומעל כפית תפוחים מקורמלים.
מברישים בביצה. מתפיחים במקום חמים כ-25 דק'.
אופים כ-12 דקות או עד שמזהיב לגמרי. אוכלים טרי באותו היום.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0