המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חותכים את 2 הבצלים ואת הסלרי לחתיכות גסות ומניחים בסיר. מניחים מעל את העוף השלם. מטגנים קלות את שני צידי העוף.
מוסיפים 3 כוסות מים, כף אבקת מרק עוף אסם, חצי כפית מלח, ופלפל שחור לפי הטעם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש מבשלים כ-120 דקות על אש נמוכה.
בינתיים פורסים את תפוחי האדמה, מטגנים לצ'יפס, מניחים בצד מחכים שיתקררו טיפה. מוסיפים לצ'יפס קורט אבקת מרק עוף, קורט מלח וקורט פלפל שחור ומערבבים עם התבלינים, מניחים בשקית מתאימה לאפייה.
את הסיר ובו העוף מעבירים לתנור אפייה בחום של 170 מעלות עם מכסה חצי פתוח ואופים כ-60 דקות (בסיר של העוף יש הרבה נוזלים ואין דאגה שישרף).
מוסיפים את שקית הצ'יפס המוכן והמתובל ומניחים בצד הסיר (כמו בחמין), אופים ביחד כ-120 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0