המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הבצק - קערה גדולה מערבבים את קמח השמרים עם סוכר, מלח, שמן ומים.
לשים את הבצק ולפי מידת הצורך והדביקות בכף היד מוסיפים טיפין טיפין קמח עד ליצירת כדור יפה ועגול של הבצק.
מתפיחים כ-3/4 שעה במקום חם ונעים.
כאשר הבצק תפח מחלקים אותו לשני חלקים שווים.
מרדדים בנפרד כל חלק ומעבירים לתבניות אפייה (2 תבניות תנור גדולות). מניחים להתפחה קלה של כ-10 דקות בתוך התבנית.
בזמן ההמתנה להתפחת הבצק מכינים את הרוטב, מערבבים רסק עגבניות, 1/2 כוס מים, אורגנו, פלפל שחור, אבקת תיבול עוף, שמן, פפריקה ושום, על פי הטעם אפשר להוסיף יותר או פחות שום וכנ"ל פפריקה חריפה. לרוטב.
לאחר ההתפחה הקלה בתבנית מורחים את הרוטב במידה שווה ולא בהגזמה ומעל מפזרים את הגבינה הצהובה ותוספות על פי החשק והטעם.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0