המתכון הזה נוצר עבור 50 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
טוחנים את הבשר טחינה דקה ובמקביל מטגנים את הבצל עד שיזהיב.
מכניסים את הבשר לתוך סיר הבצל וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו.
מוסיפים פלפל שחור, בהרט ומרק עוף ומערבבים הכל יחד ליצירת תערובת אחידה.
מכבים את הגז. לוקחים מסננת ומניחים את הבשר לסינון הנוזלים (אסור שיהיו נוזלים מיותרים בתערובת).
מוציאים מהמסננת לתוך תבנית אפייה, מקררים ומכניסים לקירור (לא ניתן לעבוד עם בשר חם).
לאחר קירור ממושך, מוציאים את הבשר ומוסיפים צנוברים ואז הוא מוכן לעבודה.
משרים את הבורגול למשך שעתיים. מערבבים, מוסיפים קמח ומרק עוף ומערבבים שנית.
מתחילים ללוש ולאט לאט מוסיפים מים עד לקבלת בצק אחיד.
לוקחים ביד כמות של בצק, בערך 100 גרם ולשים. יוצרים גומה באמצע הכדור, לוקחים את הבשר מכניסים וסוגרים את הגומה ומתחילים לשטח את הקובה בצורה סיבובית, להידוק הקצוות וסגירה הרמטית.
מרתיחים מים. כשרתוחים מניחים את הקובה בסיר ומבשלים. ברגע שהקובה צפה אנחנו יודעים שהיא מוכנה.
מוציאים את הקובה מהסיר ומניחים על תבנית שטוחה לקירור. את הקובה ניתן לטגן בשמן לא עמוק, לאכול ישר או עם כל מיני סוגי מרקים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0