המתכון הזה נוצר עבור 30 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים את השמרים עם רבע כוס מים, מוסיפים כף סוכר ומניחים להתססה.
מעבירים את השמרים לקערה ומוסיפים שתי כוסות מים ומערבבים במטרף ידני, ומוסיפים לאט לאט קמח, וטורפים במהירות לתערובת סמיכה. להתפיח 90 דקות.
לשים ומתפיחים שוב כ-30 דקות, חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, עד שמתקבל בצק דליל ואוורירי.
בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן מבשלים מים, סוכר ומיץ לימון, כ-30 דקות על אש קטנה.
מוסיפים מי ורדים מבשלים עוד 15 דקות ומצננים.
מחממים שמן עמוק, שמים בשקית זילוף מעט מהבצק ומזלפים בצורת שבלול ישירות לתוך הסיר, ומטגנים עד להזהבה, (אם קשה אפשר להיעזר במזלג).
ממליצה להכין אותם דקים ובגודל בינוני-קטן.
טובלים את הזנגולה בסירופ כשזה חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0