המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-250 מעלות.
מניחים את חזה הודו על פיסת נייר אלומיניום גדולה שאפשר לכרוך סביבו.
יוצרים בבשר החזה חתכים קטנים, כמו חריצים, בעזרת סכין צרה וארוכה.
מכניסים לתוך כל חריץ חצי שן שום. במהלך האפייה השום יתבל ויעשיר את טעם הבשר.
בקערית קטנה מערבבים את שמן הזית (ניתן להמיר אותו במאה גרם מרגרינה, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) והתבלינים, עד שנוצרת מעין "משחה".
מושחים את הבשר, מכל הצדדים, בתערובת התבלינים וסוגרים את נייר הכסף.
מניחים את הנתח על תבנית אפייה ומכניסים לתנור מחומם. אופים כעשר דקות, מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואופים כשעה נוספת.
מוציאים מהתנור, פותחים את נייר הכסף (זהירות מהאדים החמים) ומניחים לצינון כרבע שעה.
פורסים את החזה לפרוסות בעובי הרצוי, ממש כמו פסטרמה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0