המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי שקית האורז - 6 שיני שום כתושות, כוס אורז, 350 גרם בשר כבש טחון, בצל קצוץ, עשבי תיבול, 150 גרם שזיפים מיובשים, 2 כפות שמן וכף אבקת תיבול מרק עוף. מתבלים במלח ופלפל, וממלאים את השקית עד 2/3 מגובהה. קושרים ועושים חורים בחלק העליון של השקית.
להכנת החמין - קולפים את הבצלים, משתדלים לשמור את הקליפה החיצונית שלמה - לשימוש מאוחר יותר.
פורסים את הבצל דק ומטגנים במחבת עמוקה בשמן עד שמתקבל צבע שחום ויפה (לא שרוף).
מסננים את השעועית.
בונים את החמין - מניחים על קרקעית הסיר את עצמות המח וביניהן מפזרים 1/3 מכמות תפו"א, עליהם 1/3 מכמות השעועית ו-1/3 מכמות הגריסים, עליהם מפזרים 1/3 מכמות הבצל המטוגן עם אותה כמות של שמן הטיגון.
מעמידים את שקית האורז מעל השכבה הראשונה שבסיר.
בשכבה הבאה מוסיפים 1/2 מכמות הבשר ואת הכרעיים של האווז (יש לבקש מהקצב לחתוך כל כרע לשני חלקים) ועוד 1/3 מהיתר - תפו"א, גריסים, שעועית ובצל ומסדרים סביב שקית הקוקי.
בשכבה השלישית שמים את יתר תפו"א עם השעועית והגריסים, את הביצים (המבושלות בישול חלקי כדי שלא יתפוצצו בתוך החמין) ואת יתרת הבשר והכרעיים ואת יתרת הבצל המטוגן עם השמן ומניחים על הכיריים.
מערבבים בליטר מים את התבלינים - 2 כפות אבקת תיבול מרק בצל, 2 כפות אבקת תיבול מרק עוף, מלח ופלפל, כפית פפריקה ואגוז מוסקט, וטורפים היטב עם מטרפה ושופכים על החמין, משלימים את גובה המים בסיר עד גובה פני התבשיל, מביאים לרתיחה, שופכים מעל את הסילאן, ומורידים מהאש, מכסים את פני התבשיל בקליפות הבצל ששמרתם.
חותכים נייר פרגמנט לעיגול בקוטר הסיר משמנים אותו ומניחים מעל, מכסים במכסה של הסיר ואוטמים מעל בשכבה של נייר כסף.
מחממים את התנור לחום של 100 מעלות ומניחים את הסיר בתחתית התנור (רצוי בתוך תבנית לניקוז השומן שיוצא מהסיר).
משאירים את הסיר בתנור עד למחרת בשעת ארוחת הצהריים .
את הקישקע דוקרים מעט במזלג, ואופים בתנור בחום נמוך (150 מעלות) כ 20 דקות ומגישים מעל החמין.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0